De toekomst van nieuw onderwijs begint nú

en die geven we samen vorm

 

Wij zijn Porteum, een nieuw begrip in onderwijsland. Met onze gloednieuwe campus, verdeeld over 7 gebouwen voor zo’n 3.500 middelbare scholieren, kan je stellen dat we een grote school zijn. Toch werken we kleinschalig, juist om de persoonlijke groei te zien en een vertrouwde omgeving te creëren. Voor onze leerlingen én voor onze docenten. We staan ervoor dat iedereen leert het eigen leren en gedrag te sturen. We zorgen dat iedereen dat doet in verbinding met de omgeving, met elkaar. 


Samen is beter
Werken bij Porteum is een krachtenbundeling met meer dan 400 collega’s. Samen staan jullie sterk. Ook is werken bij Porteum werken in een ‘school binnen een school’, waar je aanhaakt bij een vast team. Als team ontwikkelen jullie onderwijsmateriaal en lessen voor leerlingen. Slim, vernieuwend en beter, want goed voortgezet onderwijs maak je samen. 

Oké, je werkt dus samen met collega-docenten, maar bij ons staat gepersonaliseerd onderwijs centraal. En daarmee staat de leerling centraal. Ook dat is samenwerken.


Geen bluf, wel lef
We houden ons niet krampachtig vast aan standaard (les)methodes, we durven verder te kijken. Ontdekken waar mogelijkheden liggen en zelf regie nemen. Standaardonderwijs, daar geloven we namelijk niet in. Net als jij. Waar we wel in geloven? Dat onderwijs past bij de leerlingen én bij jou.

En nee, we bluffen niet. We pionieren door los te laten wat we kennen, wat soms betekent dat we vallen maar dat we altijd weer opstaan. Zo blijven we leren en groeien. Onze focus? Stevig onderwijs creëren voor de toekomst van onze leerlingen en dit onderwijs stel je zelf samen binnen jouw specialisme. We bundelen onze kennis en nemen geen genoegen met standaard. 


Pak jouw ruimte
Traditioneel, klassikaal onderwijs maakt plaats voor zelfstandigheid en eigenaarschap. Je ontwikkelt met jouw collega’s onderwijsmateriaal en lessen, zodat je maatwerk kunt bieden voor onze uitdagende mix van leerlingen. Om dit goed te kunnen doen, krijg je de nodige ruimte en materialen. Wij geven je de basis, jij geeft het vorm. 

Naast alle ruimte die Porteum biedt om jouw vak uit te oefenen, is er de ruimte in en om onze opgezette campus. Meer dan 27.500 vierkante meter. En dan is er nog de ruimte die Lelystad biedt als woonplaats; Lelystad geeft lucht!


Gloednieuw, hypermodern, ruim en duurzaam 
Onze campus is verdeeld over 7 gebouwen voor zo’n 3.500 middelbare scholieren. Hier bieden wij een thuisbasis waar lerend Lelystad terecht kan. Een hypermoderne, duurzame en kleinschalig georganiseerde scholencampus die een gezonde, frisse en groene werkomgeving biedt. Wat jij daarvan merkt? Denk aan klimaatbeheersing en state of the art IT-faciliteiten. Hier werk jij aan je eigen glansrijke toekomst én aan die van onze leerlingen.

Ook lekker: op minder dan 10 minuten fietsen ligt het CS Lelystad. Kies je voor het 4 meter brede e-bike-pad vanaf het station, dan ben je nog sneller. De bushalte ligt op loopafstand, net als de ruime parkeergelegenheid voor auto’s.